光影下的办公场所丨GHTK室内办公空间

作者:爱游戏下载app发布时间:2022-09-14 00:20

本文摘要:GHTK Interior Office / iplus Architecture由专筑网Cortana,小R编译来自修建事务所的形貌。GHTK大楼的顶层作为综合区,荟萃了娱乐、员工食堂、员工住宿等功效。 为了配合修建的整体设计,修建师选用了一贯的自然质料和贴克日常生活的色彩,淘汰品牌色彩的使用,呼应轻松、简约的设计理念,并设置了如同在家办公的休息区。

爱游戏下载app

GHTK Interior Office / iplus Architecture由专筑网Cortana,小R编译来自修建事务所的形貌。GHTK大楼的顶层作为综合区,荟萃了娱乐、员工食堂、员工住宿等功效。

为了配合修建的整体设计,修建师选用了一贯的自然质料和贴克日常生活的色彩,淘汰品牌色彩的使用,呼应轻松、简约的设计理念,并设置了如同在家办公的休息区。Text description provided by the architects. The top floor of the GHTK building is used as a complex area: entertainment, canteen for staffs and also accommodation for management levels working overnight. In order to match the overall design of the building, we consistently apply natural materials, the colors which are close to daily life. The brand color is reduced to fit a relaxing space and minimalist concept, so featuring a "work from home" rest area.空间设计分为两部门,室外部门有休闲花园、餐饮区,以及为小组讨论或无酒派对提供的聚会场所,室内部门包罗阅读、娱乐、员工住宿和餐饮等区域。

爱游戏app官网入口

自然光透过混凝土板照射在地面上形成一道道平行的阴影,隐喻了一种理念。Spatial solution being separated for two parts; Exterior part: a garden space combining relaxation, dining area, or simply a gathering place for group discussion or dry party; The interior part: include functional areas for reading, entertainment, staff's accommodation and dining. Natural light shining through the existing concrete slabs creates parallel shadow effect across the ground, suggesting an idea:这种阴影效果被有意地转化为内部流通的运动线条,使得外部空间和内部空间之间发生联系和一连性。从外到内,平行的阴影被软化成流动的物体,直到自然光消失。

This shadow effect is intentionally transited to smooth motion lines inside, making the connection and continuity between external and internal space. From outside in, the parallel shadow being softened to flowing objects as far as the natural light fades away.在室外,现有的基础设施无法组成花园空间,可是,修建师通过对某块区域增高地面,打造不规则轮廓线来形成一个新的功效区。修建师同样选择了当地的绿竹,与公司品牌颜色和一层大堂设计相呼应。以漂浮为观点的餐饮区,在需要的时候可以轻松形成一个小舞台。

Outside, the available infrastructure does not allow us to locate a garden. Instead, some floor treatments are applied to heighten the ground and create contour lines for functional arrangement. Once again, the local green bamboo is chosen as a recall to the Company’s brand color and the lobby’s design on the 1st floor. The dining area with floating concept can be easily formed a small stage when needed.无论使用者站在那里,都可以感受到与空间的强烈联系。位于屋顶之上的办公空间,这里是修建最顶端的空间,但也是唯一可以享受新鲜空气和阳光直射的地方。修建师将这些自然因素运用到设计中,缔造出由外到内、由休闲到事情、人与人之间的和谐与融入。No matter where you stand, the connection to the space is strong and obvious. Located on the building’s roof, this is the ending space but also the only place to enjoy fresh air and direct sunlight. Adopting those natural factors to design, the harmony and engagement are created from outside to inside, relaxing to work and people to people.修建设计:iplus Architecture类型:多功效修建,教育机构面积:387 m2时间:2020年摄影:Hoang Le制造商:BETONG BM., JSC, HOAPHU., JSC, INNERI., JSC, INNOTEAK JSC, IPLUSARCH., JSC主建立筑师:Phuong Thao Dao其他互助方:Thanh Hai Le, Quang Quyen Trieu, Ngo Ngoc Thanh, Vu Viet Dung, Tran Van Hai, Nguyen Thai Hoc, Nguyen Ngoc Hoa国家:越南MIXED USE ARCHITECTURE, INSTITUTIONAL BUILDINGSVIETNAMArchitects: iplus ArchitectureArea: 387 m2Year: 2020Photographs: Hoang LeManufacturers: BETONG BM., JSC, HOAPHU., JSC, INNERI., JSC, INNOTEAK JSC, IPLUSARCH., JSCLead Architects: Phuong Thao DaoOther Participants: Thanh Hai Le, Quang Quyen Trieu, Ngo Ngoc Thanh, Vu Viet Dung, Tran Van Hai, Nguyen Thai Hoc, Nguyen Ngoc HoaCountry: Vietnam【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“泉源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处。

爱游戏下载app


本文关键词:爱游戏下载app,光影,下,的,办公,场所,丨,GHTK,室内,空间,GHTK

本文来源:爱游戏app官网入口-www.njnqhg.com